به لطف افزایش دسترسی به شبکه گسترده اینترنت و پیشرفت آن، بازاریابی نیز تحت تاثیر آن قرار گرفته و پیشرفت کرده است. امروز دیگر بازاریابی آفلاین مانند گذشته کاربردی نیست و شما باید از بازاریابی دیجیتالی استفاده کنید تا بتوانید در کسب و کار خود موفق شوید. در ادامه همراه ما باشید تا مطالب بیشتری درباره دیجیتال مارکتینگ در اختیار شما قرار دهیم:

 

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

به کلیه فعالیت هایی که در زمینه بازاریابی در بستر اینترنت صورت می ‌گیرد دیجیتال مارکتینگ گفته می شود. صاحبین این کسب و کار در این بازاریابی می توانند توسط موتورهای جستجو، شبکه های اجتماعی، کانال های دیجیتال، وب سایت ها و… با مشتریان خود ارتباط برقرار کنند. که همانطور که گفتیم یکی از این بستر ها وب سایت ها می باشند که با انجام یک سری از کارها مخاطبان و کاربران هدف خود را جذب بازار خود می کنند که از جمله این عملیات می توان به انجام گوگل ادوردز و همچنین تبلیغ در وی سایت های دیگر مانند رپورتاژ آگهی ها اشاره نمود.

 

چرا دیجیتال مارکتینگ مهم است؟

بازاریابی دیجیتال به شما این امکان را می ‌دهد تا بتوانید مخاطبان بیشتری داشته باشید و افرادی را که احتمال خرید محصولات و استفاده از خدمات شما را دارند، مورد هدف قرار دهید. وجود برخی مزایا موجب افزایش اهمیت دیجیتال مارکتینگ شده است. این مزایا عبارتند از:

1- صرفه اقتصادی نسبت به بازاریابی سنتی

بازاریابی دیجیتال به شما این امکان را می‌دهد تا بتوانید به صورت روزانه پیگیر کمپین ‌ها باشید و در صورت عدم بازگشت سرمایه بالا، هزینه هایی را که در یک کانال خاص صرف می کنید را کاهش دهید. شما نمی توانید این اقدام را در بازاریابی سنتی انجام دهید. به عنوان مثال شما این امکان را ندارید عملکرد کمپین بیلبورد خود را بررسی کنید و میزان بازگشت سرمایه آن را بسنجید.

2- امکان پیشی گرفتن از رقبای بزرگتر

اگر شما در یک کسب و کار کوچک فعالیت می کنید، احتمالاً برای شما دشوار است که بتوانید با کسب و کارهای بزرگ به رقابت بپردازید. زیرا اکثر آن ‌ها سرمایه زیادی را صرف تبلیغات تلویزیونی یا تبلیغاتی بیلبوردی در سراسر کشور کرده اند. اما خوشبختانه شما می ‌توانید با رفتن به سراغ کلمات کلیدی بلندتر و تولید محتوای با کیفیت، با این کسب و کارها به رقابت بپردازید. این اقدام به شما در بهبود رتبه سایت در گوگل کمک می کند. برای این موتورها اهمیتی ندارد که شما دارای یک برند بزرگ هستید یا خیر؛ زیرا موتورهای جستجو محتوایی را در الویت قرار می ‌دهند که بیشترین بازتاب را در میان مخاطبان داشته باشد.

 

3- برقراری ارتباط با مخاطبانی که به احتمال زیاد از محصول یا خدمات شما استقبال می کنند !

اگر شما تبلیغ خود را در  مجله، بیلبورد یا تلویزیون انجام دهید هیچ گونه محدودیتی برای انتخاب مخاطبین خود نخواهید داشت و می توانید با مخاطبین بسیار زیادی ارتباط برقرار کنید. اما در دیجیتال مارکتینگ می توانید مخاطبین شخصی را مورد هدف قرار دهید و تبلیغات خود را با بازدهی بسیار بالا برای آن ها ارسال کنید. در نتیجه این سبک از بازاریابی به شما این امکان را می‌ دهد تا تحقیقات لازم جهت شناسایی پرسونای خریدار خود را انجام دهید و بتوانید استراتژی بازاریابی خود را به مرور زمان اصلاح کنید. در این صورت می‌توانید با مخاطبان و خریداران واقعی ارتباط برقرار کنید.

 

بررسی تفاوت میان دیجیتال مارکتینگ (بازاریابی دیجیتال) و بازاریابی سنتی

بازاریابی سنتی به صورت آفلاین صورت می ‌گیرد و شامل تبلیغات رادیویی، تبلیغات تلویزیونی، بیلبوردها و… می شود. این روش تبلیغات هزینه های بسیار زیادی دارد. در بازاریابی آفلاین امکان اینکه بتوان جامعه خاصی را مورد هدف قرار داد وجود ندارد، از این رو می توان گفت هزینه هایی که صرف این بازاریابی می شود هدر می رود. اما بازاریابی دیجیتال این گونه نیست و روشی کاملاً مدرن است که در آن محصولات و خدمات خود را می ‌توانید با روش هایی مانند تبلیغات در شبکه های اجتماعی، تبلیغات در موتورهای جستجو و… انجام دهید. هزینه ‌ای که صرف این نوع بازاریابی می کنید با توجه به بازدهی بسیار مقرون به صرفه است.