طراحی سایت آموزشی

از آنجایی‌که آموزش یک عنصر کلیدی برای بشریت است، می‌توانیم سپاسگزار باشیم که در عصر دیجیتالی زندگی می‌کنیم که به ما امکان می‌دهد از طریق مجازی آن را یاد بگیریم. به لطف طراحی سایت آموزشی با دیجیتال مارکتینگ می‌توانیم خود را در مورد مؤسسات آموزشی آگاه کنیم، کتاب دانلود کنیم، مطالب آموزنده را تماشا کنیم، دانش خود را در مورد مدرسه و محیط های آموزشی تجدید کنیم تا بتوانیم با طراحی سایت با گوگل ادورز از خدمات سایت نیز بهره مند شویم.

اگر به دنبال طراحی سایت آموزشی برای یکی از این اهداف یا یک سایت کاملاً متفاوت هستید، به خواندن ادامه دهید؛ زیرا امروز قصد داریم به این موضوع بپردازیم که یک سایت آموزشی عالی چیست و چگونه می‌توانید سایت آموزشی خود را طراحی کنید. همچنین ایده‌ها و مثال‌های زیادی را در اختیار شما قرار می‌دهیم که به شما در ایجاد سایت آموزشی کمک می‌کند.

۱. اهمیت طراحی سایت آموزشی

سایت آموزشی محیطی است که افراد زیادی از آن بازدید می‌کنند. این ها دانشجویان فعلی و آینده‌نگر، اساتید، والدین، جویندگان کار و حتی حامیان مالی خواهند بود. به همین دلیل طراحی سایت آموزشی یک تلاش بسیار جدی است، زیرا اثری که می‌خواهیم به دست آوریم باید برای افراد مختلف جذاب باشد و نه‌تنها آن‌ها را جذب کند؛ بلکه برای  آن‌ها مفید باشد.

ازآنجایی‌که مخاطب هدف خاصی وجود ندارد و محدودکردن آن غیرممکن است، حتی بهترین طراحان سایت گاهی اوقات هنگام طراحی یک سایت دچار مشکل می‌شوند. بااین‌حال، این بدان معنا نیست که شما از پروسه طراحی  یا آموزش در سایت‌ها ​​رضایت داشته باشید. زیرا مانند هر کسب‌وکاری، کیفیت سایت شما برای تعداد دانشجویان  و دانش‌آموزان از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ بنابراین، تمام بخش‌ها باید واضح و آموزنده باشد. ما در ادامه مقاله در مورد این صحبت خواهیم کرد و به شما خواهیم گفت که چه مواردی را در نظر بگیرید، چه ویژگی‌هایی لازم است و از چه اشتباهاتی اجتناب کنید و با استفاده از نمونه‌هایی از سایت‌های آموزشی موجود، همه این‌‌ها را با جزئیات بیشتری به شما نشان خواهیم داد.

۲. مواردی که ابتدا باید در نظر بگیرید

ابتدا باید به چند نکته فکر کرد. شما باید فوراً به این موارد بپردازید؛ زیرا اگر در ابتدا اشتباه متوجه شوید، بعید است که کل پروژه موفق شود. طراحی یک سایت آموزشی بسیار شبیه به راه‌اندازی هر کسب‌وکاری است. ابتدا باید اهداف داشته باشید و سپس باید به مخاطبان هدف فکر کنید. قبلاً به شما گفته‌ایم که تعیین مخاطب هدف هنگام ایجاد یک وب‌سایت آموزشی بسیار دشوار است، اما مجدداً بررسی خواهیم کرد که آیا این وب‌سایت برای دانش‌آموزان کوچک‌تر یا بزرگ‌تر و غیره در نظر گرفته شده است.

در پایان، تنها کاری که باید انجام دهید این است که ظاهر سایت، ویژگی‌های آن، تعیین بودجه پروژه و غیره را برنامه‌ریزی کنید. مهم این است که وقتی اهداف مشخصی دارید، به آن ها پایبند باشید. اگر دائماً برنامه‌های خود را تغییر می‌دهید، در نهایت با این خطر مواجه خواهید شد که بیش از آنچه برنامه‌ریزی کرده‌اید، هزینه کنید یا از محصول نهایی راضی نباشید.

۳. اشتباهات رایجی که باید در هنگام طراحی یک سایت آموزشی اجتناب کنید. می‌خواهیم تأکید کنیم که حذف هر یک از ویژگی‌هایی که فهرست کرده‌ایم یا مواردی که باید در نظر بگیریم یک اشتباه است و باید از آن اجتناب کرد. همچنین این پاراگراف می‌خواهیم به رایج‌ترین اشتباهاتی که هنگام طراحی یک سایت آموزشی رخ می‌دهد بپردازیم موارد زیر از جمله این اشتباهات رایج هستند:

  • محتوای خسته‌کننده
  • اطلاعات نادرست
  • عدم رعایت قوانین و مقررات

به یاد داشته باشید که افراد جوان بیشترین احتمال بازدید از سایت شما را خواهند داشت و همه، به‌خصوص جوان‌ترها، مطمئناً تمایلی به خواندن و تماشای محتوای خسته‌کننده ندارند.

سایت‌های آموزشی فوق‌العاده تأثیرگذار هستند: آن ها میزبان دوره‌های خودآموز هستند، اطلاعات برنامه درسی را ارائه می‌دهند همچنین حاوی منابع آموزشی و غیره هستند. اما چگونه می‌توان در طراحی یک سایت آموزشی موفقیت کسب کرد؟ طراحی سایت آموزشی چه ویژگی‌هایی باید داشته باشند؟ در این مقاله، تمام این سؤالات را پوشش می‌دهیم؛ بنابراین فقط به خواندن ادامه دهید.

 خرید نام دامنه و هاست

اگر افراد می‌دانستند که انتخاب یک‌هاست باکیفیت چقدر مهم است، هرگز بااین‌همه توجه کم به این کار اساسی نمی‌رسیدند. اولین کاری که باید انجام دهید خرید یک نام دامنه است که معمولاً پیچیده نیست. برای اینکه سایت شما به‌عنوان یک آدرس IP که مجموعه‌ای از اعداد است نمایش داده نشود، باید یک نام دامنه داشته باشید. تصور کنید که آدرس IP مختصات GPS شما و نام دامنه نام خیابان و شماره خانه شما باشد. شما یک نام دامنه را انتخاب می‌کنید، در صورت موجود بودن، و هزینه آن را برای چند سال مشخص پرداخت می‌کنید، با امکان تمدید پس از انقضا. پسوند دامنه را فراموش نکنید. به‌جای پسوند دامنه خود com  و edu را انتخاب کنید که مخفف “آموزش” است و به اعتبار سایت آموزشی شما کمک می‌کند.

برای آنلاین بودن، هر سایتی به یک هاست نیاز دارد. سرورها مسئولیت میزبانی را بر عهده دارند که سخت‌افزاری است که تمام داده‌های مربوط به سایت شما در آن ذخیره می‌شود. سرورها متعلق به شرکت‌هایی هستند که در زمینه میزبانی وب تخصص دارند. از لحاظ تئوری، شما می‌توانید سخت‌افزار خود را بخرید و سایت خود را میزبانی کنید، اما به دلیل هزینه سخت‌افزار و همچنین نگهداری بعدی کل سیستم، این گزینه بسیار زیان‌آور است. چیزی که باید بدانید این است که در نحوه میزبانی سایت‌ها تفاوت وجود دارد؛ بنابراین ما اصول اولیه انواع هاست وب‌سایت را به شما خواهیم گفت.

۴ نوع اساسی ‌هاست وجود دارد:

  • هاست اشتراک
  • هاست VPS (سرور خصوصی مجازی
  • هاست اختصاص
  • هاست ابری

هاست اشتراکی

هاست اشتراکی ارزان‌ترین است؛ زیرا شما منابع را با سایت‌های دیگر به اشتراک می‌گذارید و این اغلب باعث می‌شود صفحات به‌کندی بارگذاری شوند؛ بنابراین به شما توصیه می‌کنیم از آن اجتناب کنید.

هاست VPS

هاست VPS یک روش مشابه اما پیشرفته برای میزبانی است. با هاست VPS شما همچنین سرور را با چندین سایت دیگر به اشتراک می‌گذارید، اما تعداد شما کمتر است.

هاست اختصاصی

هاست اختصاصی همان‌طور که از نامش پیداست به این معنی است که کل سرور تنها متعلق به شماست و بهترین و گران‌ترین گزینه است.

سرعت بالا و تمام مزایای سایت آموزشی دیگر را تضمین می‌کند، اما بیشترین هزینه را نیز خواهد داشت. اگر می‌خواهید سایت شما متمایز از بقیه باشد، به سراغ‌هاست اختصاصی بروید.

درست است، وب‌سایت‌ها به‌گونه‌ای طراحی با وبسایت شرکتی شده‌اند که بدون اتصال به اینترنت شگفت‌انگیز در هر مکانی قابل‌دسترسی باشند، اما دیگر دهه ۹۰ نیست و وب‌سایت‌ها دیگر نیازی به این‌گونه ندارند.

هاست ابری

هاست ابری نسخه‌ای تا حدودی مدرن‌تر از هاست VPS است که در آن چندین سرور با استفاده از فناوری Cloud متصل می‌شوند.

اهمیت طراحی سایت آموزشی

این امری رایج است که دانش‌آموزان و والدین آن ها به دنبال اطلاعات بیشتر در مورد هر سازمان آموزشی هستند. آن ها به اطلاعاتی در مورد مدیریت و زیرساخت و همچنین در مورد دوره‌ها و خدمات ارائه شده برای تصمیم‌گیری آگاهانه نیاز دارند. این امر به آن ها امکان می‌دهد مطمئن شوند که آیا برای فرزندانشان مناسب است یا خیر.

انواع سایت‌های آموزشی

۲ نوع اصلی سایت آموزشی وجود دارد که می‌توانید اقدام به طراحی کنید:

  • سایت‌های مؤسسات آموزشی (مدارس، دبیرستان ، دانشگاه‌ها)
  • کارگاه‌های دوره آنلاین

اهمیت سایت‌ها برای مؤسسات آموزشی به طور مداوم در حال افزایش است، زیرا آن ها مبنای تصمیم‌گیری دانشجویان آینده‌نگر در انتخاب محل تحصیل خود می‌شوند. چنین سایت‌هایی باید همه‌کاره و امن باشند. ازآنجایی‌که وب‌سایت بازتابی از تصویر حرفه‌ای مؤسسه است، طراحی منحصر‌به‌فرد آن باید بازدیدکننده را ترغیب کند که  بیشتر کاوش کند.

ویژگی بارز این نوع کارگاه‌ها این است که باید به نمایه و صفحات بررسی دوره توجه شود. دانش‌آموزان به موارد درسی توجه می‌کنند، می‌خواهند محتوای آن ها را بفهمند و می‌توانند ببینند چقدر زمان می‌برد.

فرایند انتخاب یک سایت آموزشی برای کاربران یک کار هیجان‌انگیز اما زمان بر است. ازاین‌رو، وظیفه ما به‌عنوان طراح، کمک به جستجوی کاربران با گنجاندن برخی ویژگی‌های طراحی خاص در سایت آموزشی است.

صفحه و نمایه احراز هویت

ارائه یک فرایند احراز هویت (ایمیل/شماره‌تلفن + ترکیب رمز عبور) برای کاربران مهم است. مشخصات دانش‌آموزان و معلمان باید متفاوت باشد و ویژگی‌های متفاوتی داشته باشد. درحالی‌که دانش‌آموزان باید فهرستی از دوره‌های فعال/گذرانده، اطلاعات جامع در مورد گواهی‌ها/امتیازات/اعتبارها داشته باشند، معلمان به صفحه اطلاعات مدرک و فهرستی از دروس اضافه شده نیاز دارند.

داشبورد

با استفاده از داشبورد، دانش‌آموزان تعداد دوره‌هایی را که در آن ثبت‌نام کرده‌اند، تعداد ساعت‌های موجود و موارد دیگر را بررسی می‌کنند. معلمان می‌توانند دوره‌های اضافه شده، رتبه‌بندی و درآمد خود را بررسی کنند.

چگونه سایت آموزشی خود را متمایز کنیم؟

فرایند طراحی سایت آموزشی یک هنر است. برای تبدیل یک سایت آموزشی به یک شاهکار، باید اصول مهم طراحی برجسته را در نظر بگیرید.

  • طراحی سایت آموزشی باید متوسط ​​باشد بدیهی است که سایت‌های آموزشی باید حاوی اطلاعات جذاب باشند، بنابراین کاربران در واقع نیازی به اسکرول در یک صفحه نیمه خالی برای همیشه ندارند. اما نیازی به استفاده از فونت‌های سنگین و اضافه‌کردن دکمه‌های زیادی به صفحه اصلی نیست. فونت‌هایی را برای خواندن آسان روی دکمه‌های پررنگ انتخاب کنید. اطلاعات قانع‌کننده را به روشی بدون مزاحم ارائه دهید تا کاربران بتوانند به راحتی آنچه را که می‌خواهند پیدا کنند. بااین‌حال، سایت شما می‌تواند آموزنده و مفید باشد، اما یک طراحی متوسط ​​به شما کمک می‌کند تجربه کاربری بهتر و رابط کاربری تمیزی ارائه دهید.
  • به سلسله‌مراتب اطلاعات سایت توجه کنید: بهترین طراحی سایت دانشگاهی طرحی است که به سلسله‌مراتب اطلاعات سایت توجه داشته باشد. اگر مؤسسه آموزشی اطلاعات ساختاری برای سایت و سیستم فیلترینگ خود داشته باشد، روند آموزشی احتمالاً یکسان است: ساختاریافته و به خوبی برنامه‌ریزی‌شده است. هنگام ایجاد یک سایت آموزشی، مطمئن شوید که تمام بخش‌های مهم از صفحه اصلی قابل‌دسترسی هستند.
  • از محتوای مرتبط و جذاب استفاده کنید: سایت‌های آموزشی عالی بسترهای خوبی برای میزبانی محتوای دیداری و صوتی هستند. راهنماها، آموزش‌ها و سخنرانی‌های مفید را برای تعامل با دانش‌آموزان بارگذاری کنید. علاوه بر این، می‌توانید از سایت خود به‌عنوان کتابخانه استفاده کنید، جایی که می‌توانید مطالب درسی، فهرست‌های مطالعه، و حتی از طریق انجمن‌های داخلی با دانش‌آموزان ارتباط برقرار کنید. همچنین، ویدئوهای جذابی ایجاد کنید که بر روی اشتراک‌گذاری‌های رسانه‌های اجتماعی ضربه بزنید تا پیام را منتقل کنید.
  • سایت آموزشی باید انعطاف‌پذیر باشد، به عبارتی به بهبود سایت شما کمک حاصل کند. روندها به‌سرعت تغییر می‌کنند، بنابراین آزمایش و بهینه‌سازی مداوم برای درک اینکه کدام طرح اطلاعات برای درگیر نگه‌داشتن مخاطب بهتر عمل می‌کند ضروری است. همچنین، ممکن است ایده خوبی باشد که محتوا را در صفحاتی که به طور خاص برای این محتوا طراحی شده‌اند، ارائه دهید.
  • سایت آموزشی باید برای دانش‌آموزان در سراسر جهان دسترسی جهانی داشته باشد. ازنقطه‌نظر طراحی، این بدان معنی است که عوامل مختلفی باید در نظر گرفته شود. ویژگی‌های ذکر شده برای طراحی سایت آموزشی ضروری است و نمونه‌هایی از بهترین طراحی سایت آموزشی گواه خوبی بر آن است.

جمع‌بندی

و در پایان اینکه چگونه ایده خود را بدون پیشینه فنی پیاده‌سازی کنیم، سئو کمک این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا برای طراحی سایت آموزشی خود به بهترین نتیجه برسید و از خدمات آموزشی کامل و معتبر در راستای طراحی و آموزش سایت خود نیز بهره‌مند شوید.