آیا تا به حال از یک صفحه وب سایت بازدید کرده اید که شما را به صفحه دیگری هدایت می کند در واقع صفحه مورد نظر شما باز نمی شود یا اینکه در صفحه مورد نظر که جستجو کرده اید پیام «متاسفیم این صفحه در دسترس نیست» را دریافت کرده اید در این مقاله ما قصد داریم شما را با ریدایرکت و خطاهای بی دلیل URL که درسایت ها با آن روبرو می شوید آشنا کنیم. ریدایرکت چیست؟ ریدایرکت در حقیقت (مخفف تغییر مسیر) یا یک ارسال خودکار سمت سرور یا مشتری از یک URL به URL دیگر است. امیدواریم دراین مقاله مطالب کاربردی و مفیدی را در اختیار شما کاربران عزیز سایت فنی پویان قرار داده باشیم تا در این راستا آگاه شده و اطلاعات کاربردی داشته باشید.

  • ریدایرکت ها چرا مهم هستند
  • انواع ریدایرکت ها
  • زمان ایجاد ریدایرکت بر روی سایت
  • رایج‌ترین انواع ریدایرکت‌های سایت
  • تاثیر ریدایرکت بر روی سئو سایت و بهترین شیوه‌های استفاده از URL سایت ها
  • کدهای وضعیت HTTP و معنای آن ها برای SEO سایت

ریدایرکت چیست ؟

ریدایرکت (مخفف تغییر مسیر) یا یکی از چک لیست‌های سئو تکنیکال می باشد که ارسال خودکار سمت سرور یا مشتری از یک URL به URL دیگر است ریدایرکت ها اغلب برای استفاده مانند جابه جایی یک وب سایت به یک دامنه جدید، انتقال ترافیک موقت در حین نگهداری سرور، ادغام تکراری و انتقال بازدیدکنندگان یا موتورهای جستجو از یک URL وب سایت قدیمی به صفحات جدید استفاده می شوند ریدایرکت به یک دامنه دیگر گاهی اوقات به عنوان تغییر مسیر بین دامنه نیز نامیده می شود. درواقع ریدایرکت راهی برای ارسال کاربران و موتورهای جستجو به URL متفاوتی از آدرسی هستند که در ادامه این مقاله می توانیم به ریدایرکت پرکاربرد 301، 302 و Meta Refresh اشاره داشته باشیم.

زمان استفاده از ریدایرکت

ریدایرکت ها هنگام انتقال محتوا به یک URL جدید، هنگام حذف صفحات یا هنگام تغییر نام دامنه یا ادغام وب سایت ها مورد استفاده قرارمی گیرند. سعی کنید از ریدایرکت ها تا حد امکان کمتر استفاده کنید. هنگامی که مجبور به استفاده از آن ها هستید مطمئن شوید که این بهترین شیوه ای است که دنبال می کنید همچنین هنگام که ریدایرکت می کنید حتما از تغییر مسیرهای زنجیره ای اجتناب کنید زیرا یک تغییر مسیر نباید به تغییر مسیر دیگر ارسال شود.

انواع ریدایرکت ها

ریدایرکت URLسایت ها شامل کدی است که بر روی یک URL خاص یا گروهی از URL ها پیاده سازی می شود تا کاربر (یا موتور جستجو) به صفحه دیگری از URL واقعی وارد شده یا کلیک شده ارسال شود. راه های که برای تغییر مسیر مرورگر وب سایت ها وجود دارد چندین نوع هستند

  • ریدایرکت های Meta Refresh

این ریدایرکت ها در سطح صفحه تنظیم می شوند اما به طور کلی این ریدایرکت برای اهداف توصیه نمی شوند. این تغییر مسیر با قرار دادن یک متا تگدر هدر سند HTML تنظیم می شود. یک متا رفرش رویکلاینت، به منظور این است که مرورگر اجرا می شود. این شکل از تغییر مسیر را می توان با سرعت انجام داد، اما از نظر سئو و قابلیت استفاده دارای معایبی هم است. کاربران باید چند ساعت صبر کنند تا به صفحه جدید هدایت شوند. علاوه بر این، این ریدایرکت به صفحه هدف منتقل می شود دو نوع تغییر مسیر متا وجود دارد: تغییری که به عنوان ریدایرکت تغییر می کند و ریدایرکت که سریعاً مسیر تغییر می کند و دائمی می شود.

  • ریدایرکت های جاوا اسکریپت

این نوع ریدایرکت در صفحه سمت کاربر تنظیم می شود و می تواند باعث ایجاد مشکلات سئو شود. اغلب این نوع ریدایرکت برای تغییر مسیرهای سمت سرور HTTP استفاده می شود.

  • ریدایرکت HTTP

مسیرهای HTTP در سمت سرور به طور معمول مستقیماً بر روی سرور تنظیم می شوند و بهترین مکان برای اهداف سئو هستند. تغییر مسیر هنگام ارسال مقداری از محتوای مرورگر را نیز شامل می شود که اصطلاحاً به عنوان وضعیت HTTP نامیده می شود. سپس بعد از این ریدایرکت انجام می شود مرورگرها می‌دانند کجا باید بروند و چه چیزی را دنبال کنند. این هدرهای HTTP اغلب دارای کدی برای نوع تغییر مسیرهای سمت سرور و مکان هستند که مرورگر باید شما را به آن جا ببرد.

برای اینکه بتوانید آنچه را که سرور به مرورگر برمی گرداند را پیدا کنید باید درباره کدهای HTTP اطلاعات کافی داشته باشید. کد وضعیت HTTP در واقع یک شماره مجموعه ای است که سرور به دنبال درخواست برای یک صفحه به مرورگر ارسال می کند. این کدها ممکن است به عنوان مثال شامل 200، 301، 404 و 503 باشند که هر کد هدفی را دنبال می کند. برای مثال 404 نشان می دهد که صفحه پیدا نشده است. 503 به این معنی است که سرور به طور موقت برای تعمیر و نگهداری یا به دلیل اضافه بار آفلاین است.اگر می‌خواهید سایت خود را بدون دقت حفظ کنید ابتدا باید درباره کدهای وضعیت HTTP خود اطلاعات دقیق و کاملی داشته باشید.

کدهای وضعیت HTTP و معنای آن ها برای SEO سایت

درباره این کد ها باید اطلاعات دقیق و کاملی داشته باشید زیرا این کد های ریدایرکت ممکن است روزانه مورد استفاده شما قرار گیرد پس بهتر است آن ها را به خاطر بسپارید.

  1. کد 301 HTTP

301 یکی از رایج ترین تغییر مسیرها است این کد به معنی تغییر مسیر دائمی است. با تغییر مسیر 301 سایت ها می توانند از پروتکلی مانند http به https تغییر مسیر دهند. اگر می خواهید برای همیشه صفحه حذف یا منتقل شده را تغییر مسیر دهید یا چیزی در پیوند ثابت خود تغییر داده اید باید از این کد استفاده کنید. اگر از کد 301 استفاده کنید ممکن است به بازدیدکنندگان یک صفحه خالی یا یک صفحه با عنوان این صفحه دیگر در دسترس نیست و دیگر نباید ایندکس شود نشان دهد. اگر ریدایرکت را به درستی تنظیم نکنید این احتمال وجود دارد که بازدیدکنندگان شما و ربات‌های خزنده پیام‌های خطای 404 را ببینند و این چیزی نیست که شما انتظار دارید اتفاق بیفتد. بنابراین فقط در صورتی که نیاز بود از این کد استفاده کنید و مطمئن شوید که هرگز از URL قبلی استفاده نمی کنید. اگر ممکن است دوباره از URL سابق استفاده کنید به جای این کد از تغییر مسیر موقت کد 302 استفاده کنید.

  1. کد HTTP 300

هنگامی که از این کد وضعیت HTTP 300 استفاده می کنید به منظور این است که از تغییر مسیر چندگانه انجام می شود. یعنی چندین گزینه برای منبع در سرور وجود دارد که مشتری ممکن است از بین آن ها یک مورد را انتخاب کند. به عنوان مثال یک کد 300 می تواند چندین فرمت تصویر یا ویدئو را که برای درخواست مشتری در دسترس است به مشتری ارائه کند یا لیستی از فایل ها را با نام فایل های مختلف نشان دهد.

  1. کد 302 HTTP

هنگامی که از این کد به درستی استفاده شود جستجو شما با موفقیت پیدا می شود. تغییر مسیر 302 به تلاش های سئو شما آسیبی نمی رساند. هنگامی که این نوع ریدایرکت را انتخاب می کنید صفحه اصلی در گوگل ایندکس می شود و هیچ ارزشی (معادل لینک) به URL جدید منتقل نمی شود زیرا گوگل می داند که این ریدایرکت موقتی است.

  1. کد 303 HTTP

ریدایرکت 303 برای هدایت یک درخواست POST به یک منبع GET است در غیر این صورت مشتری فرض می کند که روش درخواست برای مکان جدید مانند منبع اصلی است.

  1. کد 304 HTTP

هنگامی که این کد را وارد می کنید به این معناست که تغییر مسیر مشتری نیازی به ارسال مجدد منابع درخواستی ندارد و این یک ریدایرکت اصلاح نشده به یک منبع ذخیره شده است

  1. کد 305 HTTP

تغییر مسیر HTTP 305 زمانی مورد استفاده قرار می گیرد   که محتوای درخواستی کاربر فقط با استفاده از پروکسی مناسب قابل دسترسی باشد. هنگامی که مشتری از پروکسی صحیح استفاده می کند می تواند محتوای درخواستی خود را دریافت کند

  1. کد 306 استفاده نشده

  2. کد 307 ریدایرکت موقت است.

  3. کد308 ریدایرکت دائمی است.

  4. کد 410 محتوای حذف شده است.

  5. کد451 محتوای قانونی در دسترس نیست.

  6. کد503 سرور به طور موفت به دلیل تعمیر، نگهداری و اضافه بار آفلاین است.

از کدهای وضعیت فوق که ذکر کردیم به مدت طولانی مدت نمی توان استفاده کرد زیرا ممکن است مورد استفاده قرار نگیرند. بنابراین قبل از استفاده از هر کد تغییر مسیری غیر از 301 یا 302، مطمئن شوید که عامل کاربر مورد نظر می تواند آن را تفسیر کند سپس از کدها استفاده کنید.

دلیل استفاده از ریدایرکت ها در سئو

به طور کلی باید از ریدایرکت درسایت خود استفاده کنید اگر تمایل ندارید که کاربران هنگام بازدید از سایت شما با صفحه خالی یا این صفحه دیگر در دسترس نیست مواجه شوند باید از ریدایرکت استفاده کنید تا این گونه بازدیدکنندگان یا موتورهای جستجو از یک URL وب سایت قدیمی به صفحات جدید منتقل شوند. سعی کنید چنانچه به ریدایرکت در سایت خود نیاز داشتید آن ها را به درستی اعمال کنید. تغییر مسیر URL ها بخشی از نگهداری وب سایت شما است. با استفاده زیاد از آن ها ممکن است با مشکل مواجه می شوید، اما رایج ترین آن ها عبارتند از:

  • حذف یک صفحه یا پست
  • به روز رسانی یا پاکسازی محتوا
  • رفع مشکلات آدم خواری کلمات کلیدی
  • سایت انتقال به دامنه جدید
  • حذف استفاده از www در دامنه شما
  • فعال کردن پیوندهای دائمی در وردپرس
  • ادغام وب سایت ها

چرا وب مسترها از ریدایرکت استفاده می کنند

دلایلی که وب مسترها از تغییر مسیرها استفاده می کنند و کاربر را به URL دیگری می برند. را دراین قسمت بیان کردیم  بیایید نگاهی دقیق تر به همه آن ها بیندازیم.

برای آوردن کاربران به نسخه اصلی یک سایت

احتمالاً متوجه شده اید که برخی از سایت ها از پروتکل های HTTPS استفاده می کنند در حالی که برخی دیگر ازسایت ها  HTTP استفاده می کنند. همین امر در مورد آدرس‌های حاوی نشانی‌های اینترنتی www و غیره wwwنیز صدق می‌کند پروتکلی که تصمیم می‌گیرید برای اضافه کردن یا عدم اضافه کردن پیشوند www، نسخه اصلی وب سایت را مشخص کنید به منظور این است که URL در نتایج جستجو نشان داده شده و همه کاربران در صورت استفاده از URL وب سایت شما به این نسخه هدایت می شوند.

برای جلوگیری از صفحات تکراری

صفحات تکراری ممکن است نه تنها به دلیل پروتکل های مختلف و پیشوندهای www در URL به این ترتیب فنی دیگر ظاهر شوند. در برخی از موارد ممکن است صفحاتی که دارای پیشوندهای یکسانی هستند، صفحات وب مسترها تکراری را حذف می کنند و یک ریدایرکت به صفحه اصلی تنظیم کنند.

چگونه یک تغییر مسیر دامنه را در سی پنل تنظیم کنیم؟

در cPanel، Redirects را از قسمت Domains منوی صفحه اصلی انتخاب کنید. سپس در صفحه Redirects، از اولین منوی کشویی، Permanent (301) یا Temporary کد(302) را انتخاب کنید. از منوی کشویی دوم دامنه مورد نظر برای تغییر مسیر را انتخاب کنید.

چگونه دامنه را به آدرس IP در سی پنل تغییر مسیر دهیم؟

برای تغییر مسیر یک دامنه در سی پنل ابتدا باید وارد سی پنل شوید. سپس در قسمت Domains، نماد Redirects را انتخاب کنید. به طور معمول باید کد301 ریدایرکت دائمی را انتخاب کنید زیرا تغییر مسیرهای موقت (302) معمولاً برای اهداف آزمایشی و پیکربندی خاص هستند. از منوی کشویی برای انتخاب اینکه تغییر مسیر برای کدام یک از سایت های خود است می توانید استفاده کنید

حذف یک ریدایرکت دامنه را در سی پنل

اگر قصد دارید یک ریدایرکت دامنه را در پنل خود حذف کنید باید ابتدا وارد حساب سی پنل خود شوید. سپس در قسمت دامنه ها روی نماد “Redirects” کلیک کنید و به انتهای صفحه بروید و در قسمت Current Redirects دامنه را پیدا کنید و روی نماد حذف کلیک کنید. برای تایید یک بار دیگر بر روی دکمه Remove Redirect کلیک کنید این کار انجام می شود.

جمع بندی

کار با ریدایرکت ها برای بسیاری از سئوکارها یک کار روزانه است. ما دراین مقاله به ریدایرکت چیست ؟ انواع ریدایرکت ها، کدهای تغییر مسیر پرداختیم در واقع در این مقاله گزینه های مختلف برای تغییر مسیر صفحات را پوشش می دهد و نحوه و زمان استفاده از آن ها را به شما نشان می دهد. اما در انتخاب خود دقت کنید و اگر می خواهید از کد های ریدایرکت استفاده کنید ابتدا درباره آن اطلاعات دقیق و کاملی داشته باشید و سپس انجام دهید.به علاوه کل سایت را 302 نکنید زیرا مشکلات جدی ایجاد می کند. در مورد آنچه می توانید انجام دهید ابتدا دقیق فکر کنید و سپس مناسب ترین روش را انتخاب کنید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *